16 september proefles kleuterdansen

Kleuters en kinderen van de groepen 1, 2 en 3 uit Sint-Michielsgestel, Gemonde en Den Dungen die het leuk vinden om te bewegen op muziek, kunnen zich nu aanmelden voor een cursus ‘kleuterdansen’ of de cursus ‘dansmix’. De lessen zijn iedere woensdagmiddag in gemeenschapshuis de Meander. Op wo. 16 september is er een gratis proefles.

Dansdocent Willy van Slooten van muziekschool Médèz: “Het leuke aan kleuterdans is dat je met je fantasie mooi kan dansen, bijvoorbeeld als een zeester in het water op bijpassende muziek. De iets oudere kinderen leren bij dansmix steeds meer techniek waardoor ze moeilijkere dansen kunnen laten zien bij optredens. Bij kleuterdans werken we vooral in thema’s zoals de jaargetijden en feesten zoals Sinterklaas, Kerst en Pasen, maar ook dieren komen aan bod. Bij dansmix is dit op de achtergrond nog wel, maar gaan we steeds meer oefeningen doen en proberen we van veel dansstijlen iets te leren. Dansen is gezond omdat je lekker beweegt onder deskundige leiding. Je wordt vanzelf een beetje lenig en vooral op je houding wordt goed gelet. Ook je presentatie is belangrijk voor de optredens”.

Op woensdag 16 september een gratis proefcursus. De kleuters zijn die dag welkom tussen 14.30-15.15u en de kinderen uit de groepen 1, 2 en 3 tussen 15.1u en 16.15u. De lessen vinden plaats in de muziekzaal van de Meander. Om mee te kunnen dansen is het fijn als je een balletpakje of makkelijk zittende kleding aan hebt en balletschoenen of eventueel turnschoenen, anders zijn blote voeten ook goed. Verder is het verstandig als de ouders niet blijven kijken zodat de kinderen zich op de les kunnen concentreren en bovendien is het veiliger met het oog op corona. Mocht je willen meedoen met de gratis proefles, meld je dan aan via www.medez.nl of stuur een mail naar info@medez.nl.   

Comments are closed.

M info@medez.nl
T 06 • 53 38 61 13